Center za svetovanje, izobraževanje in mediacijo

Izobraževanje zaposlenih na GZS


Dne 9.5.2022 je potekalo prvo srečanje projekta  izobraževanja Centra za izobraževanje, svetovanje in mediacijo GZS in Inštituta za mediacijo Concordia iz programa Učinkovite metode komuniciranja ter preprečevanja in reševanja sporov. Izobraževanje je namenjeno vsem zaposlenim na GZS in se ga je udeležilo 35 slušateljev in je trajalo 3 šolske ure. Kot vodja CiSM si štejem v čast, da nam je uspelo zagnati v življenje prvo izobraževanje. Ta model bomo uporabljali tudi za podjetja. Uvodno predstavitev bodo za podjetja opravili trenerji CiSM, ki so tudi njegovi mediatorji.

Vsebinske tematike, module izobraževanja , je  na predstavitvi slikovito predstavila dr. Tanja Pia Metelko, vodja izobraževalnega programa in njegova avtorica. Tako so slušatelji sodelovali pri preizkusu aktivnega poslušanja,  razpravi o pomenu zaznavnih kanalov (vizuelnega, avditivnega in kinestetičnega) ter moči nebesedne komunikacije. Opozorila je tudi na nemotivacijsko uporabo absolutizmov (nikoli, vedno, ves, povsem brez) v našem besednjaku, ki često vodijo do očitkov in jeze v pogovoru. Vir nesporazumov pa so lahko tudi predvidevanja tujega razmišljanja ali ravnanja.

Slušatelji so aktivno sodelovali ves čas in tri ure so minile, kot bi mignil. Udeleženci so se pripravili na to, da bodo izobraževanje nadaljevali sami preko spletne povezave. Naslednje srečanje, za vprašanja o vsebinah prvega modula Tehnik komuniciranja in sporazumevanja, bo potekalo 16.5.2022 preko ZOOM povezave.

Prilagamo nekaj  fotk.